Subvencionisano korišćenje poslovnog prostora opštine Savski venac

Bez autora
Mar 15 2011

Gradska opština Savski venac raspisala je javni poziv (konkurs) za prikupljanje zahteva za subvencionisano korišćenje poslovnog prostora i usluga gradske opštine Savski venac. U funkciji podrške biznis sektoru opština Savski venac pokrenula je program uspostavljanja Biznis centra Gradske opštine Savski venac. Ciljevi ovog javnog poziva su započinjanje i razvoj sopstvenog biznisa, stvaranje i razvoj novih proizvoda, usluga i procesa u oblasti visokih tehnologija sa potencijalom za rast i zapošljavanje i zapošljavanje i samozapošljavanje. Cilj uspostavljanja Biznis centra je ubrzani razvoj malih i srednjih preduzeća i podrška stanovnicima Beograda da započnu sopstveni biznis. Jedna od funkcija Biznis centra biće i biznis inkubacija, organizovana u skladu sa primerima dobre prakse EU i razvijenih zemalja, a po modelu koji se kod nas već nekoliko godina uspešno primenjuje u Poslovno-tehnološkom inkubatoru tehničkih fakulteta Beograd.

Subvencionisano korišćenje poslovnog prostora i usluga gradske opštine Savski venacGradska opština Savski venac raspisala je javni poziv (konkurs) za prikupljanje zahteva za subvencionisano korišćenje poslovnog prostora i usluga gradske opštine Savski venac.

U funkciji  podrške biznis sektoru opština Savski venac pokrenula je program uspostavljanja Biznis centra Gradske opštine Savski venac.

Ciljevi ovog  javnog poziva su započinjanje i razvoj sopstvenog biznisa, stvaranje i razvoj novih proizvoda, usluga i procesa u oblasti visokih tehnologija sa potencijalom za rast i zapošljavanje i zapošljavanje i samozapošljavanje.

Cilj uspostavljanja Biznis centra je ubrzani  razvoj malih i srednjih preduzeća i podrška stanovnicima Beograda da započnu sopstveni biznis.

Jedna od funkcija Biznis centra biće i biznis inkubacija, organizovana u skladu sa primerima dobre prakse EU i razvijenih zemalja, a po modelu koji se kod nas već nekoliko godina uspešno primenjuje u Poslovno-tehnološkom inkubatoru tehničkih fakulteta Beograd.

Usluge biznis inkubacije:

  • korišćenje poslovnog prostora sa  administrativnim  uslugama (knjigovodstvene, pravne i sekretarske usluge);
  • konsalting usluge i trening program;
  • usluge povezivanja i umrežavanja.

Predmet konkursa je davanje subvencionisanisanog zakupa i usluga u poslovnim prostorijama površine od 15 do 25 metara kvadratnih u Ulici Kneza Miloša 47.

Zahteve za subvencionisani korišćenje prostora i usluga mogu podneti fizička lica sa prebivalištem u Beogradu, koja imaju poslovnu ideju i žele da započnu sopstveni posao i novosnovana privredna društva u prvoj godini svog poslovanja. Fizička lica čiji programi budu izabrani moraju registrovati privredno društvo pre početka korišćenja poslovnog prostora i usluga.

Poslovne prostorije i usluge daju se na subvencionisani zakup na period od tri godine. Zakupnina za poslovni prostor biće usklađena s tržišnom cenom zakupa. Prva tri meseca korišćenja zakup se ne plaća, a za naredna tri meseca plaća se 25 posto tržišne vrednosti. Posle šest meseci zakupnina se plaća 50 posto, posle devet meseci korišćenja plaća se 75 posto utvrđenog iznosa, a nakon dvanaest meseci plaća se pun iznos zakupnine. Tržišna vrednost najma utvrđuje se na osnovu cenovnika JP „Poslovni prostor Savski venac”.

Prioritet pri izboru korisnika prostora imaju programi iz oblasti:

  • inovativni programi, uvođenje novih tehnologija;
  • energetska efikasnost;
  • nanotehnologije;
  • telekomunikacije;
  • socijalno preduzetništvo;
  • informatika;
  • zaštita životne sredine.

Dokumentacija za fizička lica:

  • podaci o planiranim osnivačima i vlasnicima (lični podaci i kratke profesionalne biografije za svako lice)
  • osnivački akt (dostaviti ukoliko je pripremljen)
  • detaljnije razrađen biznis plan ili projekat (dostaviti ukoliko postoji)

Dokumentacija za novoosnovana privredna društva:

  • rešenje o izvršenoj registraciji privrednog društva ili izvod iz registra za privredno društvo
  • osnivački akt
  • podaci o osnivačima i vlasnicima (lični podaci i kratke profesionalne biografije za svako lice)
  • biznis plan (dostaviti ukoliko postoji)

Prijave se dostavljaju do 22. aprila 2011. godine, uz skeniranu navedenu dokumentaciju, u elektronskoj formi na adresu bizniscentar@savskivenac.rs

Prijave po ovom javnom pozivu možete preuzeti ovde.

Nakon završetka prijema zahteva opština će sprovesti postupak izbora i zaključiće se ugovori kojima će se regulisati međusobna prava i obaveze.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik